Ingezonden klantenverhaal

Mijn vriendin en ik gaan samenwonen en ik ben me aan het verdiepen in een aantal administratieve zaken die een tijdje zijn blijven liggen, maar nu toch echt moeten gebeuren. Mijn vriendin komt namelijk vanuit Engeland hierheen verhuizen en sommige zaken verdienen daardoor wat extra aandacht. Mijn vriendin zelf komt volgende week met het vliegtuig en de week daarna komt de container met haar spullen. Die zaken zijn nu allemaal geregeld en we zijn bijna klaar om aan ons leven samen te beginnen. Er is nog wel één ding dat geregeld moet worden en daar ben ik dus nu mee bezig. Mijn vriendin stond er namelijk op dat zij haar auto mee kon nemen naar Nederland. Ze heeft hem gekregen van haar vader en is er nogal aan gehecht. Ik vind het prima, want het is best een leuk autootje.

Afgelopen weken ben ik me er in gaan verdiepen wat er voor nodig is om een Engelse auto naar Nederland te kunnen invoeren. Ze wil er hier natuurlijk mee gaan rijden en dus heeft de auto een Nederlands kenteken nodig. Aangezien het een auto uit de Europese Unie is valt de procedure gelukkig mee. Ze kan met de auto naar een RDW keurstation rijden waar de auto wordt nagekeken en waar ze een kenteken kan aanvragen. Het enige waar we even goed op moeten letten is dat ze in Engeland aan de linkerkant van de weg rijden en hier rechts. Het is noodzakelijk dat haar auto de juiste spiegels en de juiste verlichting heeft om rechts te kunnen rijden. Ik denk dat het wel in orde is, maar voor de zekerheid heb ik net een afspraak gemaakt met een garage in de buurt. Die kunnen dan voor de zekerheid alles nalopen. Mocht er nog iets niet in orde zijn, kan het meteen in orde gemaakt worden, zodat niets de import van de auto in de weg staat.

Links blijven rijden!

Met de auto komt allemaal wel goed, maar het zal voor mijn vriendin wel heel erg wennen worden om rechts te gaan rijden. Ze heeft het en paar keer gedaan tijdens haar vakantie, maar dat was nog niet zo’n succes. Het belangrijkste is dat zij haar auto kan importeren naar Nederland en dat het ook nog vrij gemakkelijk gaat. Hierdoor blijven ook de kosten laag, wat natuurlijk een fijne bijkomstigheid is. Nu nog de laatste puntjes van de administratie en het samenwonen kan beginnen.