Auto onderhouden van uw lease auto

Heeft u een financial lease, dan moet u ook zelf uw auto onderhouden. Dit betekent dat u dingen moet doen zoals het oliepeil controleren en ervoor zorgen dat er voldoende koelvloeistof in de radiator zit. Het kan ook zijn dat u de remmen of banden moet vervangen als ze versleten zijn. Als u uw auto niet goed onderhoudt, kan hij kapot gaan en moet u misschien zelf voor reparaties betalen.

Vanaf 1 juli 2022 is de roetfiltertest ook verplicht minstens één keer per jaar. De test kost ongeveer € 100 en kan worden uitgevoerd bij elke garage die over de juiste apparatuur beschikt. Een autogarage zoals Jay’s autoservice in Almere beschikt over de internationale roetfilter erkenning.

Als u een operational lease heeft, zal de verhuurder alle onderhoud en reparaties voor u verzorgen. U hoeft alleen te betalen voor brandstof, banden en autowasbeurten.

Geen eigen kosten voor auto onderhoud

Als u niet zorgen wilt maken over het onderhoud van uw auto, kunt u een auto leasen met een full-service onderhoudscontract. Dit betekent dat de leasemaatschappij al het onderhoud voor u regelt. Dit zal echter meestal meer kosten dan het leasen van een auto zonder onderhoudscontract.

Bij een private lease moet u uw auto meestal zelf onderhouden. Dit betekent dat u dingen moet doen zoals het oliepeil controleren en ervoor zorgen dat er voldoende koelvloeistof in de radiator zit. Het kan ook nodig zijn de remmen of banden te vervangen als ze versleten zijn. Als u uw auto niet goed onderhoudt, kan hij kapot gaan en moet u misschien zelf voor reparaties betalen.

Op een auto lease platform zoals auto-leasen.nu kunt u de beste leasemaatschappij vinden voor uw wensen en lease auto vergelijken. U kunt de resultaten filteren op brandstoftype, carrosserietype en prijs. U kunt ook aangeven of u een auto met of zonder onderhoudscontract wilt.