Waarom ondernemers hun fleetmanagement moeten uitbesteden

Steeds meer ondernemers besluiten van een fleetmanagement bedrijf gebruik te maken om al hun voertuigen te onderhouden. Hoewel het verleidelijk kan zijn om zelf een team van automonteurs op te bouwen, zijn er veel voordelen verbonden aan het uitbesteden.

Lees hieronder een aantal belangrijke redenen waarom ook jij als ondernemer zou moeten overwegen om met een externe fleetmanager samen te werken om het wagenpark van jouw bedrijf te onderhouden.

Je profiteert van hun ervaren monteurs

Heeft jouw bedrijf een groot wagenpark met meerdere soorten voertuigen? Als dat zo is, dan kan het moeilijk en kostbaar zijn om diverse ervaren technici in te huren die in staat zijn om ze allemaal te repareren en onderhouden. Voor specifieke mechanische problemen is er immers een monteur met voldoende kennis en ervaring op dat gebied nodig.

Bedrijven werken graag met een wagenparkbeheer bedrijf samen omdat zij een uitgebreid team van ervaren monteurs hebben die een breed scala aan problemen oplossen. Hun monteurs hebben meestal ook de meest recente certificeringen en krijgen steeds een uitgebreide training op de verschillende voertuigen.

Jouw bedrijf zal zo flexibeler zijn

Het is onmogelijk te voorspellen wanneer jouw wagenpark onderhoud nodig heeft. Een extern fleetmanagement bedrijf kan jou de flexibiliteit en ondersteuning bieden die je nodig hebt om snelle strategische beslissingen te nemen. Je hoeft je zo ook geen zorgen te maken over het inhuren of ontslaan van jouw eigen monteurs om de mogelijke groeispurten van jouw bedrijf bij te houden.

Outsourcing is kosteneffectief

Eén van de belangrijkste redenen waarom bedrijven besluiten een fleetmanager in te schakelen, is dat dit doorgaans veel kosteneffectiever is dan zelf een eigen onderhoudswerkplaats op te bouwen. Het kan bovendien je bedrijfsresultaten schaden, aangezien je dan ook al jouw eigen monteurs, overuren en andere personeelskosten moet betalen.

Over het algemeen kan een betrouwbare wagenparkbeheer partner jouw bedrijf in de loop van de tijd  een behoorlijke kostenbesparing opleveren.

Jouw bedrijf geniet zo van de nieuwste tools en technologie

Een intern onderhoudsprogramma vereist veel kapitaal om zo de juiste gereedschappen en apparatuur voor je monteurs te krijgen. Als jij daarentegen met een fleetmanagement bedrijf samenwerkt, dan kun je toch nog van de toegang tot de nieuwste tools en technologie genieten. Dit zonder dat jij deze zelf allemaal hoeft aan te schaffen.

Je kunt dit geld dan beter voor andere lucratieve investeringen gebruiken die het bedrijf kunnen helpen. Zoals voor het plaatsen van autostickers om jouw bedrijf zo perfect mogelijk op de weg te promoten. Het biedt immers niet alleen een uiterst professionele uitstraling, maar ook een duidelijk visitekaartje.

Outsourcing kan jouw bedrijf efficiënter maken

De fleetmanager kan routinematig voertuigonderhoud uitvoeren en verder voor je voertuigen zorgen wanneer het jou uitkomt. Zij kunnen je bovendien bij pech onderweg met jouw voertuig assisteren. Bedrijven kunnen zo ook van één enkele factuur of betaling genieten, aangezien de beheer- en onderhoudskosten van jouw gehele wagenpark nu door één bedrijf verzorgd wordt. Deze consolidatie van de autokosten alleen al kan je bedrijf flink wat tijd besparen en je bedrijfsprocessen efficiënter maken.

Er zijn kortom veel voordelen aan het inhuren van een professionele fleetmanager verbonden om jouw wagenpark ook continu bij te staan en te onderhouden. Een wagenpark beheerbedrijf is zonder meer een bijzonder kosteneffectieve oplossing voor veel Nederlandse bedrijven.