Ingezonden klantenverhaal: auto invoeren uit Duitsland

Onze autodealer, belde vanmorgen om ons goed nieuws te vertellen. De auto die we hebben besteld word aanstaande vrijdag bij hen afgeleverd en we kunnen hem zaterdag op komen halen. Dat is met recht goed nieuws te noemen want de aanschaf had nogal wat voeten in de aarde. Tenminste niet zozeer de aankoop als wel de import van de auto. Het betreft namelijk de invoer van een Duitse auto die we in Nederland willen gaan gebruiken.

We waren al een tijdje op zoek naar een nieuwe auto en we wisten precies welke we wilden hebben. In Nederland hadden we al heel wat dealers bezocht, maar nergens de juiste auto gevonden. Op aanraden van een vriend van ons zijn we eens in Duitsland gaan kijken en ja hoor na een paar dealers bezocht te hebben was het raak. We vonden een auto die precies aan al onze eisen en wensen voldeed, onze droomauto. Het was overigens opvallend hoeveel Nederlanders we tegen kwamen bij de dealers in Duitsland. Zeker in het grensgebied waren we niet de enigen die ons geluk buiten de grens beproefden.

We wilden mede daarom snel beslissen en de vraagprijs was ook goed, dus was de koop gauw gesloten. Zoals gezegd moest de auto wel naar Nederland ingevoerd worden want we gaan met een Nederlands kenteken rijden. Gelukkig hebben zowel de autodealer in Duitsland als onze garage ons heel goed geholpen met de hele papierwinkel. Zij hebben de meeste zaken geregeld en wij hoefden alleen maar af en toe onze handtekening te zetten. De Nederlandse kentekenplaten worden er vrijdag ondergezet en de verzekering is ook al in orde gemaakt. Wij kunnen vrijdag meteen met onze nieuwe aanwinst veilig naar huis rijden. Er zijn overigens ook veel bemiddelingskantoren die kunnen helpen bij het invoeren van een auto. Natuurlijk kost dat wat geld, maar het voorkomt ook dat je misschien teveel geld betaalt.

Alles bij elkaar heeft het een paar maanden geduurd voordat we onze droomauto vonden. En uiteindelijk moesten we er helemaal voor naar Duitsland. Het is allemaal de moeite waard geweest. Onze droomauto wordt gewoon ingevoerd en nog even en we rijden als trotse eigenaren over de Nederlandse wegen. Het zoeken naar een auto in Duitsland is ten einde maar, we zullen vast nog wel eens lekker naar Duitsland rijden, om daar op de snelwegen het gas te kunnen intrappen.